1/2 kg frisca
3-4 pliculetze zahar vanilinat
3 albusuri spuma
20 gr gelatina dizolvata intr-o jumatate de cana de apa caldutza sau suc de fructe (2 plicuri a 10 gr de gelatina Dr.Oetker). NU TORT GELEE!!!
fructe(kiwi, portocale, ananas)
Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga laptele si se pune pe foc pana se ingroasa putin, ca o ciulama, apoi se da la rece.
Se bate frisca si se amesteca cu albusurile batute spuma cu zaharul vanilat.
In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri.
!!! Gelatina se pune la inmuiat in apa calduta si se lasa sa se umfle. Dupa ce s-a umflat se pune la bain-marie, pentru a se topi bobitele.Gelatina nu trebuie fiarta caci nu mai incheaga.
Se aseaza folie alimentara in forma si piscoturi pe margine, fructe in mijloc.
Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema. Optional se tapeteaza forma pe margini cu piscoturi.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.